U Sarajevu predstavljeni novi pametni montažni garažni sistemi

25.01.2018. 14:00 / Izvor: Akta.ba

Naglašeno je i to da su u pitanju investicije koje na manjem prostoru omogućavaju veći broj parking mjesta, a ujedno smanjuju i emisije zagađivanja zraka.

Novi montažni garažni sistemi, koji omogućavaju ekonomičnije, jeftinije i jednostavnije rješavanje problema saobraćaja u mirovanju predstavljeni su jučer u organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo i kompanija LIVA Group i SANPARK iz Turske.

Ovaj skup uveličali su svojim prisustvom Nj.E. ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić, a interes za ovu temu iskazali su i brojni gosti, među kojim su bili i predstavnici drugih resornih ministarstava, lokalnih vlasti i poslovnog sektora.

Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc je istakao da ovi pozitivni primjeri u tehnološkom napretku, razmjena iskustava i uspostava saradnje, mogu samo doprinijeti razvoju i jačanju ekonomskih odnosa BiH i Turske.

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović podsjetio je prisutne na brojne probleme u Kantonu Sarajevo kada je u pitanju saobraćaj u mirovanju i naglasio da bi ovi novi sistemi, koji se nude privredi i građanima, mogli biti jedno od pametnih rješenja.

Dodao je i to da je današnja prezentacija nastala kao rezultat dobre saradnje Komore sa Ambasadom republike Turske u BiH i njenim Trgovinskim odjelom.

Na skupu su predstavljeni i neki od prijedloga za rješavanje problema parkiranja u Sarajevu, konkretno općinama Centar i Stari Grad.

Kako je to istakao Samir Pajević, direktor LIVA Group, ovakva rješenja omogućavaju da se uštedi na vremenu, dobije na brzini, omogući ljudima koji žele da investiraju u ovu oblast da što prije povrate svoj novac, a prije svega, što je glavni cilj, da se riješi problem parkiranja u Kantonu Sarajevo. 

LIVA Group je zastupnik u BiH firme Sanpark iz Turske, koja se zadnjih 30 godina bavi rješavanjem parking prostora. 

Predstavnik Sanparka Ceyhun Ceylan promotivnim video snimicima pokušao je približiti prisutnima o kakvim se sve mogućim tehničkim rješenjima radi kada su u pitanju montažni parking prostori. 

Naglašeno je i to da su u pitanju investicije koje na manjem prostoru omogućavaju veći broj parking mjesta, a ujedno smanjuju i emisije zagađivanja zraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije