U Srebrenici otvoren vrtić i fabrika za proizvodnju kontejnera

12.03.2018. 07:50 / Izvor: Fena
U Srebrenici otvoren vrtić i fabrika za proizvodnju kontejnera

Povodom Dana Općine Srebrenica svečano je otvoreni novoizgrađeni vrtić i fabrika kontejnera.

Povodom Dana Općine Srebrenica svečano je otvoreni novoizgrađeni vrtić i fabrika kontejnera "Ekonomik kontjeneri", u kojoj će biti uposleno 25 radnika.

"Kompletni proizvodi koji se proizvode u Potočarima biće na prodaji na teritoriji Srbije, Austrije, Švedske, Njemačke. Na godišnjem nivou planiramo da proizvedemo oko 400 kontjenera", kazao je suvlasnik firme Bojan Rankić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da je san Srba da uz pomoć Srbije grade.

"Zahvaljujem Srbiji i Vučiću, investitorima, ministru Vulinu koji je danas sa nama kada Srebrenica slavi svoj dan Općine. Hvala načelniku Grujičiću za priznanje koje sam dobio. Drago mi je da vidim Srebrenicu sređeniju i bolju", kazao je za Dodik.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao današnjem događaju, kazao je da je veoma ponosan što je u Srebrenici.

"Država Srbije je na najkorektniji način pokazala koliko brine o Srbima bez obzira na to gdje živjeli. Naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima, da država Srbija pomaže Srbima, a i Bošnjacima. U vrtiću koji smo otvorili će se smijati i plakati djeca jedne i druge vjere, i neće ih niko dijeliti. Država Srbija se ponaša prema svima na potpuno isti način, na najbolji mogući način",  izjavio je Vulin.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije