U Srebrenici se otvara pogon tekstilne industrije

21.02.2019. 08:25 / Izvor: Akta.ba
U Srebrenici se otvara pogon tekstilne industrije

Firma "Merkur Fashion" iz Ivanjice, Srbija, otvoriće pogon tekstilne industrije na Dan opštine Srebrenica, 11. mart, dogovor je investitora i predstavnika Opštine Srebrenica.

Firma “Merkur Fashion” iz Ivanjice, Srbija, otvoriće pogon tekstilne industrije na Dan opštine Srebrenica, 11. mart, dogovor je investitora i predstavnika Opštine Srebrenica.

Objekat bivše zgrade Vezionice je u završenoj fazi rekonstrukcije, a njegovo otvaranje najavljeno je krajem januara, ali je zbog niskih temperatura i otežanih radova na obnovi objekta odlučeno da će pogon biti svećano otvoren 11. marta, na Dan opštine Srebrenica.

Privodi se kraju sanacija prostora.

U narednim danima biće instalirana oprema koju je obezbijedila firma “Merkur Fashion” iz Ivanjice, a za početak biće otvoreno oko 40 radnih mjesta, sa mogućnošću proširenja kapaciteta na oko 80 radnika.

Prošle godine završena je selekcija kandidata gdje su izabrane osobe koje će dobiti posao u ovom pogonu.

Vlade Republike Srpske prošle godine je za Srebrenicu obezbijedila 800.000 KM od čega je 350.000 KM za sanaciju pogona Vezionica koji će biti izdat pomenutoj firmi.

"Sredstava od 350.000 KM predviđena su za rekonstrukciju objekata bivše Vezionice u kojima je predviđeno otvaranje novih proizvodnih pogona za zainteresovane investitore“, rekao je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

esrebrenica.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije