U Stražbenici počela izgradnja objekta za potrebe mjesne zajednice

14.08.2020. 11:00 / Izvor: Akta.ba

Riječ je o izgradnji potpuno novog objekta ukupne korisne površine preko 100 kvadratnih metara.

Područje općine Banovići ovih dana pokriveno je radnom mehanizacijom, koja implementira kapitalne projekte lokalne zajednice. Nakon okonačanja nekoliko kapitalnih projekata, radovi su počeli i na izgradnji zgrade koja će služiti za potrebe mjesne zajednice Stražbenica.

Riječ je o izgradnji potpuno novog objekta ukupne korisne površine preko 100 kvadratnih metara smještenom u centru Mjesne zajednice, koji će se sastojati od sale za sastanke, kancelarije, kuhinje, ostave, hodnika i dva mokra čvora. Izgradnja podrazumijeva sve zemljene, betonske, zidarske, izolatorisjke, tesarske, limarske, fasaderske, stolarijske i instalacione radove neophodne za izgradnju objekta.

Mjesna zajednica Stražbenica do sada nije imala prostorije za sastanke i okupljanje stanovnika, te je izgradnja objekta za ove namjene bio jedan od najvećih prioriteta koje je postavilo Vijeće mjesne zajednice. Izgradnjom objekta, stanovnici mjesne zajednice Stražbenica imat će bolje prostorne uslove za aktivno učešće i sudjelovanje u rješavanju problema u Mjesnoj zajednici, unapređujući na taj način rad Vijeća mjesne zajednice i lokalne zajednice.

Sredstva za ovaj projekat osigurana su u lokalnom Budžetu za 2020. godinu u iznosu od preko 138 hiljada KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije