U tijeku izrada detaljnoga plana projekta Duhanske stanice

13.08.2020. 09:22 / Izvor: Večernji List
U tijeku izrada detaljnoga plana projekta Duhanske stanice

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega govorio je o projektima u ovom gradu, između ostalog Duhanskoj stanici, pročistačima za vodu i saniranju pojedinih objekata.

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega govorio je o projektima u ovom gradu, između ostalog Duhanskoj stanici, pročistačima za vodu i saniranju pojedinih objekata.

"Manjim projektnim aktivnostima stvoren je veliki broj parkirnih mjesta na prostoru Duhanske stanice, a uklonjen je dio ruševnih objekata. Nastavit ćemo s manjim aktivnostima, uklanjanjem dijelova objekata koji ugrožavaju sigurnost građana. Prostor Duhanske stanice jedinstvena je cjelina, namijenjena za razne javne objekte i sadržaje javnog karaktera. U tijeku je izrada detaljnoga plana projekta Duhanske stanice", pojasnio je on.

Dodaje da je to velika investicija, te će biti potrebno pronaći financijska sredstva sa svih strana.

Kada je riječ o saniranju, rekao je da je cilj urediti središte grada i sanirati ruševne objekte, a planira se i uređenje prostora od Trga širokobrijeških žrtava prema Robnoj kući i parkirališnom prostoru ispod Robne kuće i hotela Park.

"Završili smo s projektnom dokumentacijom i riješili imovinsko-pravne odnose. Uskoro krećemo s tim projektom koji će se realizirati u fazama", dodaje.

Govorio je i o izgradnji pročistač za vodu, čija vrijednost iznosi 2,705.172 eura bez PDV-a, a financiranje je osigurano kreditnim i grant sredstvima.

"Ovaj kapitalni projekt trebao bi biti završen iduće godine. Bilo je potrebno dulje vrijeme za početak ovog projekta zbog opsežne papirologije. Također, imali smo određenih poteškoća i s viših razina glede izbora nadzora. Vjerujemo da ćemo ubrzati izgradnju ovog kapitalnog i važnog projekta za Široki Brijeg"; napominje.

Podsjetio je da je prošle godine pušten u rad vodovod Buhovo, a u Biogracima i Privalju izvedena su poboljšanja stanja vodovodne mreže.

"U ovoj godini nastavljeno je sa svim započetim projektima izgradnje vodovoda u mjesnim zajednicama, kao i s projektima komunalne infrastrukture. Za mjesne zajednice Ljubotići i Dobrkovići osigurana su sredstva, a radovi teku planiranom dinamikom. Vrijednost radova u prvoj fazi u MZ Ljubotići iznosi 565.018 KM s PDV-om, dok je za Dobrkoviće ugovor u vrijednosti od 906.750 KM s PDV-om. Unatoč epidemiji, radovi na projektima vodovoda u Ljubotićima i Dobrkovićima se nastavljaju. Također, završili smo prvu fazu radova na vodovodu u Knešpolju u vrijednosti od 270.000 maraka s PDV-om. Također, vrijedi spomenuti i završetak vodovodne mreže kroz industrijsku zonu Trn i naselje Zavoznik", zaključuje.

(Foto: jabuka-tv)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije