U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

14.08.2019. 08:31 / Izvor: Akta.ba

U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Nastavljeno je asfaltiranje servisne saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje, gdje je u prošloj godini urađena sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto - pijace u dužini od oko 500 metara.

U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Novih oko 400 metara asfaltirane ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće.

Asfaltiranje pristupne saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.

Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu.

Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije