U toku betoniranje sportske plohe na igralištu u Boljakovom Potoku

04.02.2020. 08:46 / Izvor: Akta.ba
U toku betoniranje sportske plohe na igralištu u Boljakovom Potoku
OTVORI GALERIJU

U proteklom periodu završeni su radovi na izgradnji armirano - betonskih zidova, na koje je postavljena ograda.

Radnici firme G.D. Konstrukcije d.o.o. Mostar koji izvode radove na izgradnji sportskog igrališta u ulici Safeta Zajke, u blizini kružnog toka na LOT-u 2C u Boljakovom Potoku, počeli su betoniranje sportske plohe, na koju će u narednom period biti postavljena umjetna trava.

"U proteklom periodu završeni su radovi na izgradnji armirano - betonskih zidova, na koje je postavljena ograda. “Do sada je izvedeno 70 posto radova, a u toku je betoniranje AB ploče na koju se postavlja sloj vještačke trave. Istovremeno radimo i montiranje pratećih sadržaja, svlačionica, sanitarnih čvorova, kancelarija za upravu igrališta i nadstrešnica", potvrdili sui z firme G.D. Konstrukcije.

Izgradnju sportskog igrališta sa umjetnom travom, tribinama i pratećim objektima, u kojima će biti smještene svlačionice, sanitarni čvorovi, kancelarije za upravu i sudije, kao i dugi sadržaji, finansira Općina Novi Grad sredstvima u iznosu od oko 320.000 konvertibilnih maraka. Teren će se koristiti za mali nogomet, a njegove dimenzije su prilagođene i za odvijanje međunarodnih utakmica. Bit će osvijetljen reflektorima, te će se moći koristiti i u večernjim terminima.

Sportski teren gravitira gusto naseljenim mjesnim zajednicama "Alipašin Most-1" i "Briješće", a osim djece njegovoj izgradnji raduju se i roditelji, ali i uprava Omladinskog fudbalskog kulba "Biser 96“ koja će u sklopu terena dobiti prostorije. Osim tog kluba sportski teren koristit će i drugi klubovi i djeca iz okolnih naselja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije