U toku druga faza uređenja poslovne zone Ciljuge II

25.05.2018. 16:57 / Izvor: Akta.ba
U toku druga faza uređenja poslovne zone Ciljuge II

Vrijednost projekta je 60.596,00 KM, a sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Općine Živinice.

Nakon što je koncem prošle godine završena prva faza uređenja industrijske zone CIljuge II, početkom ove građevinske sezone počela je i druga faza uređenja poslovne zone.

Tom prilikom Općinski načelnik Živinica,  Samir Kamenjaković posjetio je industrijsku zonu u Ciljugama gdje je završeno asfaltiranje dionice puta pored poslovne zone koja će biti od velike koristi investitorima koji posluju u pomenutoj poslovnoj zoni, a i građanima koji koriste ovu dionicu puta za kretanje.

Vrijednost projekta je 60.596,00 KM, a sredstva su obezbjeđena iz Budžeta Općine Živinice. Sa dvoslojnim asfaltom prekriveno je ukupno 275 metara puta.

Radovi na uređenju poslovne zone približavaju se kraju, i sa novoizgrađenim objektima firmi koje zauzimaju veći dio povšine poslovne zone i čije će fabrike uskoro zaživjeti na ovoj lokaciji, čitav prizor industrijske zone Ciljuge II daje pozitivnu sliku razvoja Općine Živinice.

Prema riječima načelnika Kamenjakovića, za dva do tri mjeseca, industrijska zona u Ciljugama će u potpunosti biti spremna i uređena za poslovanje, te nakon mnogo uloženog truda i vremena na uređenju poslovnog ambijenta i pribavljanja svih potrebnih dozvola, na ovom području će da posluje više stranih i domaćih investitora koji će omogućiti nova radna mjesta za mlade ljude.

"Nastavljamo drugi dio uređenja poslovne zone, prvi dio smo završili i evo ovih dana asfaltiramo put u prvoj i drugoj fazi završetka izlaska ove linije kompletne pored poslovne zone. Moram reći, da će ovdje zaista, korist imati i ljudi u poslovnoj zoni, a i naši građani koji se kreću ovom dionicom puta. Kada je u pitanju vodovod možemo kazati da smo u potpunosti sve završili, voda je u mreži postavljena, imamo dakle i kanalizaciju koja je u potpunoj funkciji, a evo završavamo i putnu komunikaciju. Postavljanje elektromreže je u toku, a PTT je završio svoj dio posla, tako da možemo kazati da je poslovna zona osamdeset posto uređena. Bitno je istaći, da samo na ovakav način možemo privlačiti stranog investitora i naše naravno domaće investitore koji žele ulagati u našu poslovnu zonu. Dakle, ostao nam je još jedan mali dio puta koji ćemo uskoro završiti i poprečni dio puteva koji su u projektu poslovne zone, i njih ćemo završiti u naredna dva do tri mjeseca, tako da ćemo do kraja augusta u potpunosti imati spremnu i uređenu poslovnu zonu. Kada su u pitanju novi ulagači, Imamo negdje oko sedamdeset dunuma koji su spremni za ulaganje investitora što inostranih, što domaćih, zavisno od odluke o ulaganju u Općinu Živinice", kazao je načelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije