Investicije / PROJEKTI

U toku izgradnja šetnice lijevom obalom Miljacke

29.09.2018. 09:27 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik, Nedžad Koldžo sa saradnicima, 26. septembra ove godine, obišao je radove na izgradnji šetnice lijevom obalom Miljacke.

Radovi se izvode od mosta Ars Aevi do mosta Topal Osman paše u dužini oko 1.200 m. Dio šetnice je ranije izgrađen od mosta Suade i Olge do mosta Ars Aevi.

Trenutno se izvode radovi na postavljanju kamenih ivičnjaka. Završni sloj šetnice je od kamena gabro i ukupno će se ugraditi oko 3.500 m2 kamena.

Na šetnici će biti postavljene i nove klupe kao i na Vilsonovom šetalištu.

Projekat vrijednosti 880.000 KM sufinansiraju Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo koja je za ove namjene izdvojila 380.000 KM. Radove izvodi firma AME d.o.o. Breza.

Uz šetnicu je, na potezu od mosta Ars Aevi do mosta Hamdije Čemerlića, postavljena i nova javna rasvjeta, koja se izvodi putem projekta izgradnje i sanacije javne rasvjete na području Općine Novo Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije