U toku javni uvid: Uskoro okolišna dozvola za Aerodrom Bihać

09.09.2020. 09:52 / Izvor: Akta.ba
U toku javni uvid: Uskoro okolišna dozvola za Aerodrom Bihać

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na Javni uvid nacrt okolišne dozvole za investitora JP "Aerodrom Bihać" d.o.o., Bihać

Federalno ministarstvo okoliša i turizma stavilo je na Javni uvid nacrt okolišne dozvole za investitora JP "Aerodrom Bihać" d.o.o., Bihać, za izdavanje okolišne dozvole za Projekat izgradnje aerodroma Bihać na lokalitetu između Bihaća i Golubića.

Primjedbe, sugestije i mišljenja na prijedlog rješenja o okolišnoj dozvoli mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana objave na adresu ministarstva.

Dozvola se izdaje za kompleks projekta izgradnje aerodroma Bihać, koji obuhvata  slijedeće objekte koji će se graditi za aerodrom Bihać a to su:

- Poletno-sletna staza aerodroma Bihać nalazi se na lokaciji trenutne travnate piste i ima dimenzije 2.200x45 metara, sa površinom od 99.000 m2. Površina okretišta na pragovima 12 i 30, za potrebe okretanja aviona za 180° iznosi 440,4 m2, što predstavlja ukupnu površinu od 99.880,8 m2. Poletno-sletna staza predstavlja pravougaonu asfaltnu površinu na zemlji namijenjenu za slijetanje i polijetanje aviona.

- Od ostalih elemenata na aerodromu će se nalaziti još i: okretište, osnovna staza, sigurnosna površina kraja PSS-a, vozna (rulna) staza, platforma, imaginarne površine aerodroma, unutrašnja prilazna površina, prelazne površine, prilazna površina, odletna površina, površina prekinutog slijetanja, površina prekinutog slijetanja, vizuelna navigacijska sredstva, svjetla, znakovi, meteorološka oprema, aerodromska ograda i dr. elementi potrebni za neometano odvijanje avio saobraćaja.

-  Objekti koji će se nalaziti u sklopu aerodroma su: zgrada terminala, kontrolni toranj, vatrogasna služba, zimska služba, garaža, radionica, objekat voditelja terminala, nadstresnica za tank, rezervoari, hangar, kontrola prolaza, energetski blok.

Što se tiče parkinga na aerodromu je planirano slijedeće:

  • autobus 3 parking mjesta
  • minibus 3 parking mjesta
  • taxi 14 parking mjesta
  • privatni automobili 70 parking mjesta

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije