U toku proširenje Bulevara mira u Brčkom

16.02.2019. 09:06 / Izvor: SRNA
U toku proširenje Bulevara mira u Brčkom

Realizacija kompletnog projekta koštati će 1.400.000 KM, sredstva su obezbijeđena.

Proširenje Bulevara mira, jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u Brčkom, odvija se planiranom dinamikom i biće završeno u predviđenom roku, do 30. maja, navode iz Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta.

Šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta Dragan Peštić rekao je da je rekonstrukcija počela krajem oktobra prošle godine, te da je trenutno u toku proširenje Ulice Uzunovića.

"Izgradnjom druge trake u Ulici Uzunovića grad će dobiti još 500 metara Bulevara koji je proširen od kružnog toka iz pravca Bijeljine, a ne kao što je do sada bio slučaj, od zgrade `Kuglana` pa do zgrade Vlade Brčko distrikta", rekao je Peštić.

On je istakao da će realizacija kompletnog projekta koštati 1.400.000 KM, te da su ta sredstva obezbijeđena.

"Prva faza radova koštaće 1.223.000 KM, a u to je uključeno uklanjanje dva porodična stambena objekta, izgradnja 10,5 metara nove kolovozne trake sa jednom parking i dvije saobraćajne trake, te rekonstrukcija i rehabilitacija postojeće Ulice Uzunovića i izgradanja nove ulične rasvjete", pojasnio je Peštić i dodao da je u prvoj fazi i izgradnja fekalne kanalizacije, izmještanje niskonaponske mreže i kišne kanalizacije.

On je naveo da će Ulica Svetog Save u Srpskoj varoši biti spojena sa raskrsnicom kod zgrade "Kuglana" preko pruge.

"U saradnji sa dobojskim kolegama iz `Željeznica Republike Srpske` rješavali smo problem izgradnje spoja dijela Ulica Svetog Save i sadašnje raskrsnice kod `Kuglane`, a koji će ići preko pruge koja je u vlasništvu `Željeznica`. Dobili smo od njih potrebne podatke i u narednih sedam dana ćemo krenuti u realizaciju u tog plana", rekao je Peštić.

On je dodao da bi bez izgradnje tog dijela saobraćajnice naselje Srpska varoš bilo u saobraćajnoj blokadi, zbog proširenja Bulevara.

Predsjednik MZ Bijeljinska cesta Žikica Novaković rekao je da će proširenje Bulevara mira značiti mnogo, kako za stanovnike u ovom naselju, tako za sve koji prolaze kroz Brčko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije