U toku radovi na izgradnji novih pješačkih staza u općini Novo Sarajevo

17.12.2020. 09:50 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na izgradnji novih pješačkih staza u općini Novo Sarajevo

Prethodno je u ovoj mjesnoj zajednici izvršena sanacija trotoara i pješačke staze uz stambeno-poslovni objekata kod broja 28 u ulici Trg heroja (kod granapa).

Na području Općine Novo Sarajevo u MZ "Trg heroja“ u toku su radovi na izgradnji novih pješačkih staza.

S ciljem osiguranja kontinuiteta odvijanja pješačkog saobraćaja radi se na izgradnji nove pješačke staze u ulici Trg Heroja od broja 30 do Šarenog parka, kao i u ulici  Trg Heroja od broja 16 do ulice Aleja Lipa do broja 39 (pored terena za boćanje).

Prethodno je u ovoj mjesnoj zajednici izvršena sanacija trotoara i pješačke staze uz stambeno-poslovni objekata kod broja 28 u ulici Trg heroja (kod granapa).

Radovi su tokom ove godine izvedeni i na drugim lokacijama na području Općine Novo Sarajevo, a na osnovu zahtjeva građana i Savjeta mjesnih zajednica odobrenim kroz Budžet za 2020. godinu.

U MZ „Željeznička“ izvršena je ugradnja izdignutih ivičnjaka u ulicama Kolodvorska od broja 3 do11 (dio pješačke staze uz objekte), Kolodvorska – na potezu od nebodera od broja 11 do broja 13, kao i u djelu pješačke staze uz postojeće parking prostore.  Ugradnja izdignutih ivičnjaka urađena je i u ulici Zmaja od Bosne 60-64.

Sanirane su pješačke staze u MZ „Grbavica I“ od raskrsnice Hamdije Čemerlića i Grbavičke do zgrade Vodoprivrede odnosno mosta, kao i u ulici Grbavička – raskrsnica ulice Hamdije Čemerlića od trafike do prodavnice DM.

U MZ „Kvadrant“ izvedeni su radovi na sanaciji prilaza objektu kolektivnog stanovanja u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića  na slijedećim brojevima 1-3-5, 7-9-11, 19-23, 25-27, 29-31-33, i 35-37.

Sanacijom dijela trotoara kod kružnog toka u naselju Otoka, proširen je postojeći parking i omogućno je nesmetano kretanje pješaka. Ovim radovima je i onemogućen nepropisno i privremeno izvedeni ulaz na parking prostor.

U MZ „Čengic Vila I“ izvršena je sanacija dijela pješačke staze u parku kod Kuvajtske džamije, kao i rekonstrukcija pješačke staze u parku ispred objekta Džemala Bijedića 44-48.

Za ove namjene, a osnovu Ugovora o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara  na području Općine Novo Sarajevo, izdvojeno je oko 250.000 KM.

Izvođač radova je firma „Braća Mujić“ d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije