Investicije / URBANIZAM

U toku radovi na izgradnji novih pješačkih staza u općini Novo Sarajevo

17.12.2020. 09:50 / Izvor: Akta.ba

Na području Općine Novo Sarajevo u MZ "Trg heroja“ u toku su radovi na izgradnji novih pješačkih staza.

S ciljem osiguranja kontinuiteta odvijanja pješačkog saobraćaja radi se na izgradnji nove pješačke staze u ulici Trg Heroja od broja 30 do Šarenog parka, kao i u ulici  Trg Heroja od broja 16 do ulice Aleja Lipa do broja 39 (pored terena za boćanje).

Prethodno je u ovoj mjesnoj zajednici izvršena sanacija trotoara i pješačke staze uz stambeno-poslovni objekata kod broja 28 u ulici Trg heroja (kod granapa).

Radovi su tokom ove godine izvedeni i na drugim lokacijama na području Općine Novo Sarajevo, a na osnovu zahtjeva građana i Savjeta mjesnih zajednica odobrenim kroz Budžet za 2020. godinu.

U MZ „Željeznička“ izvršena je ugradnja izdignutih ivičnjaka u ulicama Kolodvorska od broja 3 do11 (dio pješačke staze uz objekte), Kolodvorska – na potezu od nebodera od broja 11 do broja 13, kao i u djelu pješačke staze uz postojeće parking prostore.  Ugradnja izdignutih ivičnjaka urađena je i u ulici Zmaja od Bosne 60-64.

Sanirane su pješačke staze u MZ „Grbavica I“ od raskrsnice Hamdije Čemerlića i Grbavičke do zgrade Vodoprivrede odnosno mosta, kao i u ulici Grbavička – raskrsnica ulice Hamdije Čemerlića od trafike do prodavnice DM.

U MZ „Kvadrant“ izvedeni su radovi na sanaciji prilaza objektu kolektivnog stanovanja u ulici dr. Fetaha Bećirbegovića  na slijedećim brojevima 1-3-5, 7-9-11, 19-23, 25-27, 29-31-33, i 35-37.

Sanacijom dijela trotoara kod kružnog toka u naselju Otoka, proširen je postojeći parking i omogućno je nesmetano kretanje pješaka. Ovim radovima je i onemogućen nepropisno i privremeno izvedeni ulaz na parking prostor.

U MZ „Čengic Vila I“ izvršena je sanacija dijela pješačke staze u parku kod Kuvajtske džamije, kao i rekonstrukcija pješačke staze u parku ispred objekta Džemala Bijedića 44-48.

Za ove namjene, a osnovu Ugovora o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara  na području Općine Novo Sarajevo, izdvojeno je oko 250.000 KM.

Izvođač radova je firma „Braća Mujić“ d.o.o. Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije