U toku radovi na izgradnji sportsko-rekreacionog centra Vinca

19.06.2019. 07:49 / Izvor: Akta.ba
U toku radovi na izgradnji sportsko-rekreacionog centra Vinca

Prilikom obilaska radova, u društvu direktorice firme Nahonal Adise Nahić, općinski načelnik Zaimović je izjavio da su mještani Izboda po mnogo čemu za primjer.

Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod u općini Breza, pobjednički je projektni prijedlog u okviru Participativnog budžeta za Brezu. Napraviti fudbalsko i košarkaško igralište za djecu, mlade i starije, da se tu okupljaju, pobjeđuju ili sportski gube, bio je jedan do ciljeva kojim su se rukovodili predlagači projekta. 

Ugovor o realizaciji prve faze projekta “Izgradnja sportsko-rekreacionog centra Vinca” načelnik općine Breza Munib Zaimović u aprilu je potpisao s predstavnikom firme „Nahonal-Gas“ d.o.o. Ćamilom Nahićem, a prethodnih dana na lokalitetu se moglo vidjeti kako radovi, čija cijena iznosi 26.945 KM, u velikoj mjeri napreduju. Sredstva za izvođenje radova osigurali su Mjesna zajednica Izbod, Općina Breza, češka neprofitna organizacija AGORA, Udruženje izbornih zvaničnika u BiH i Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona. Usluge stručno-tehničkog nadzora nad izvođenjem radova vršit će firma „MUSALA INŽENJERING“ d.o.o. Visoko. Za praćenje realizacije izvođenja radova i koordinaciju između općine Breza, firme „NAHONAL GAS“ d.o.o. i Nadzornog organa zadužena je zaposlenica Službe za privredu Rašida Mušanović. 

Prilikom obilaska radova, u društvu direktorice firme Nahonal Adise Nahić, općinski načelnik Zaimović je izjavio da su mještani Izboda po mnogo čemu za primjer. 

"U ovom naselju postoji kontinuitet dobrovoljnog rada za opće dobro. Mještani osmišljavaju korisne projekte i vrlo često obezbjeđuju finansijsku konstrukciju za njihovu realizaciju. Pozitivno sam iznenađen, jer se ovo što vidimo u Mjesnoj zajednici Izbod, ne sreće baš često", naglašava Zaimović. 



Izgradnja izletišta i ovog igrališta, samo je početak njihove akcije, kaže Azrudin Salkić, predsjednik Mjesne zajednice Izbod. 

"Maksimalno se trudimo oživjeti našu zajednicu i podsjetiti ljude na zdrave vrijednosti. Očekuje nas još puno posla, a pored igrališta i izletišta, želimo da napravimo još mnogo kvalitetnih sadržaja. Potrebno je sredstava, vremena i volje. Veliki promjene ne dešavaju se preko noći. Želimo da naša djeca vrijeme provode na čistom prostoru, a to je prilika i da što više vremena provode zajedno, da se druže i bolje upoznaju", ističe Salkić. 

Odluka o imenovanju za predsjednika Mjesne zajednice Izbod Azrudinu Salkiću uručena je u augustu 2017. godine. Članovi novog Savjeta MZ Izbod su u tri navrata organizirali prikupljanje dobrovoljnih priloga, a prioritet je bila sanacija puta prema Površinskom kopu Koritnik te realizacija projekata rasvjete i izgradnje izletišta Vinca. Prikupljeno je 6.599 KM od ukupno 132 pojedinca i jedne firme. 

"Stalo nam je da sve bude transparentno i javno, ali i da se i na taj način zahvalimo svima koji su nam pomogli da Izbod učinimo ljepšim i sadržajnim za život. Stara kineska poslovica kaže da, kad ste u mraku, ne proklinjite tamu, već upalite svijeću. Imamo izbor da ili očajavamo zbog teške situacije, ili palimo što više svijeća i učinimo naš život svjetlijim. Izbod je oduvijek imao više onih koji pale svijeće, a to potvrđuje i ova generacija", poručuje Salkić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije