Investicije / URBANIZAM

U toku radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u ulici Gornji Velešići

15.04.2020. 07:56 / Izvor: Akta.ba

Na području MZ “Velešići” u toku su radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u ulici Gornji Velešići od br. 49 do br. 63.

Navedeni radovi podrazumijevaju uklanjanje kompletne postojeće kolovozne konstrukcije na mjestima većih oštećenja ili uklanjanja asfaltnih slojeva na mjestu manjih oštećenja, nakon čega će se ugraditi nova kolovozna konstrukcija sa asfaltnim zastorom.

Ovo je samo jedna od planiranih deset lokacija, ne računajući sanacije udarnih rupa i manjih oštećenja, na području MZ “Velešići” na kojima su planirani radovi u toku 2020. godine. Radi se o redovnom održavanju saobraćajnica na području općine Novo Sarajevo za 2020. godinu, a u skladu sa zahtjevima savjeta novosarajevskih mjesnih zajednica koji su delegirani  tokom javnih rasprava u okviru Nacrta Budžeta Općine za ovu godinu.

Izvođač radova je firma “Sarajevoputevi “ d.d. Sarajevo, a nadzor nad izvođenjem radova izvodi firma “Smajić inžinjering” d.o.o. Goražde. Investitor je Općina Novo Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije