U toku realizacija projekta vrijednog dva miliona KM

24.04.2019. 12:29 / Izvor: Akta.ba
U toku realizacija projekta vrijednog dva miliona KM

Prema njihovim podacima, realizacija jednog od navažnijih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijedne oko dva miliona KM, odvija se u skladu sa planovima i uz "živu" dinamiku radova na terenu.

Na gradilištu puta od Petrićevca prema Motikama, jednog od najvećih ovogodišnjih saobraćajnih projekata, u toku je izgradnja potpornih zidova i prateće oborinske i fekalne kanalizacije, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, realizacija jednog od navažnijih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijedne oko dva miliona KM, odvija se u skladu sa planovima i uz "živu" dinamiku radova na terenu.

"Pošto se radi o zahtjevnom projektu, radovi se odvijaju po fazama. Nakon postavljanja kanalizacionih cijevi, uslijediće rad na vodovodu, a nakon toga i radovi na samoj saobraćajnici", kažu u ovom odjeljenju.

U prvoj fazi, predviđena je izgradnja 1,2 kilometra izgradnje saobraćajnice na potezu od tzv. žutih zgrada do objekta „Pavlović tursa“. Po projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Alekandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice. Izgradnja ove saobraćajnice počela je 23. marta ove godine, u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“.

U okviru ovog ciklusa, krajem marta počela je i izgradnja ambulante porodične medicine, u okviru radova na prvoj fazi budućeg, višenamjenskog objekta u kojem će biti smješteni i vrtić i prostorije mjesne zajednice. U prvoj fazi, gradiće se ambulanta, i to novcem iz gradskog budžeta, dok je ostatak potrebnih sredstva, od oko 1,5 miliona, obezbijeđen donacijom Republike Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije