U toku sanacija prostorija i terase Doma penzinera Grada Živinice

16.11.2020. 10:47 / Izvor: Akta.ba
U toku sanacija prostorija i terase Doma penzinera Grada Živinice

U toku je sanacija prostorija i terase u kojem je smješteno Udruženje Penzionera Grada Živinice. Ukupna vrijednost navedenih radova je oko 25.000,00 KM, a izvođač radova je firma "ZIMEX" Živinice.

U toku je sanacija prostorija i terase u kojem je smješteno Udruženje Penzionera Grada Živinice. Ukupna vrijednost navedenih radova je oko 25.000,00 KM, a izvođač radova je firma "ZIMEX" Živinice.

Objekat Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Živinice sagrađen je 1975. godine, a sve do prije godinu dana nije obavljena nikakva rekonstrukcija na ovom objektu.

U proteklih godinu dana uspješno je realizovano nekoliko projekata u kojima je samo u infrastruktu na ovom objektu uloženo oko 45.000,00 KM, te su sredstva za redovan rad Udruženja penzionera i jednokratne pomoći podignuta sa 1000 KM na 20.000 KM.

Izvršena je kompletna sanacija unutarnje i vanjske stolarije, nabavljene su nove stolice, te trenutni radovi koji se izvode na sanaciji prostorija i terase ovog objekta koji će u narednim danima biti završeni.

Objekat će dobiti sasvim novi izgleda prilagođen potrebama penzionera koji najviše svog vremena provode u njemu.

"Za infrastrukturu koja je potrebana našim penzionerima uložili smo negdje oko 45.000,00 KM dodatnih sredstava. Ovo je malo za naše penzionere, s obzirom da su oni radili i gradili sve ono što mi danas koristimo i ovo je samo jedan mali dio onoga što mi trebamo vrtiti ovim ljudima.", rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije