U toku su radovi na izgradnji nove zgrade suda u Olovu

Investicije / PROJEKTI

U toku su radovi na izgradnji nove zgrade suda u Olovu

25.11.2017. 10:16 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) obišli su gradilište u Olovu i održali su sastanak s izvođačima radova i stručnim nadzorom povodom izvođenja radova na izgradnji nove zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom smještenog u Olovu.

Delegacija VSTV-a BiH je ustanovila da se radovi odvijaju prema predviđenom planu. Trenutno je završeno betoniranje temelja. Nadlivena je ploča i izvode se radovi na zidanju prizemlja. Radovi na izgradnji nove zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom smještenog u Olovu započeli su u oktobru 2017. godine. Završetak radova se očekuje početkom aprila 2018. godine.

Za ovu namjenu VSTV BiH je izdvojio sredstva iz Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa II kojeg finansira Vlada Norveške u iznosu od cca 550.000 KM.

Obzirom da nije bilo moguće rekonstruisati postojeću zgradu suda zbog jako lošeg stanja, ovim projektom se gradi potpuno novi objekat koji će služiti uposlenicma suda kao i građanima.O ovom projektu, Akta.ba je već ranije pisala. Izvođač radova na izgradnji suda je Kolinvest iz Sarajeva, projektant Stilprojekt iz Zavidovića, nadzor je povjeren firmi Safege Bosnia iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije