Investicije / PROJEKTI

U toku tender za opremanje dvorane na Starčevici

24.09.2020. 10:19 / Izvor: Akta.ba

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane na Starčevici, uz Osnovnu školu "Branko Radičević", napreduju odličnim tempom, a buduća dvorana je ovih dana stavljena "pod krov“.

Uz postavljenu krovnu konstrukciju, ovih dana okončano je i malterisanje objekta, a u toku je postavljanje fasade. Tokom dosadašnjih radova, izgrađen je i parking za potrebe buduće sportske dvorane. Uporedo s tim, ovih dana je raspisan i tender za unutrašnje opremanje dvorane.

Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan ove jeseni, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa "Progresgradnjom".

Uporedo sa Starčevicom, na jesen je planiran početak gradnje još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg "Šoping centra".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije