U Tomislavgradu potpisana četiri ugovora vrijedna 1,5 milijuna KM

09.12.2021. 08:33 / Izvor: Akta.ba
tomislavgrad ugovori

U zgradi općine Tomislavgrad u srijedu su potpisana četiri ugovora o izvođenju radova na više lokacija u toj općini, vrijedna 1.523.505,55 KM.

U zgradi općine Tomislavgrad u srijedu su potpisana četiri ugovora o izvođenju radova na više lokacija u toj općini, vrijedna 1.523.505,55 KM.

Kako je pojašnjeno iz Ureda načelnika, riječ je o ugovoru o izvođenju radova na izgradnji Gospodarske zone Vučilov brig (vrijednost 134.082 KM, izvođač KTM-Brina d.o.o. Posušje), zatim ugovoru o izgradnji kanalizacije u naselju Bobara (vrijednost 349.749,25 KM, izvođač KTM-Brina d.o.o. Posušje), ugovoru o izgradnji infrastrukture u zoni Regulacijskog plana Potkolje (vrijednost 491.525,79 KM, izvođač Livnoputovi d.o.o. Livno), te ugovoru o sanaciji Ulice kralja Zvonimira (vrijednost 548.148,51 KM, izvođač KTM-Brina d.o.o. Posušje).

Ugovore su potpisali općinski načelnik Ivan Buntić, direktor poduzeća KTM-Brina d.o.o. Posušje Tomislav Marić i direktor poduzeća Livnoputovi d.o.o. Livno Tomislav Vrdoljak.

Načelnik Buntić kazao je Feni kako su sredstva osigurana uglavnom iz vlastitih izvora te da radove u Potkolju i Bobari sufinancira Hercegbosanska županija.

"Riječ je o nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, a u te radove spadaju - izgradnja i rekonstrukcija Ulice kralja Zvonimira s ugradnjom kolektora, trotoara i rasvjete te izgradnja nove ulice u Potkolju koja će se opskrbiti s novom vodovodnom, odnosno kanalizacijskom mrežom i spojiti s tomislavgradskom zaobilaznicom", pojasnio je Feni Nedžad Nuhić, ispred Službe za planiranje razvoja i investicije Općine Tomislavgrad.

Nadalje ističe, kako će se u gospodarskoj zoni Vučilov brig izgraditi novi pristupni putevi, rasvjeta te oborinske odnosno kanalizacijske mreže za potrebe novih investitora, dok bi u novom naselju Bobara trebala biti trajno riješena kanalizacijska mreža.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije