U Trebinju počinje izgradnja gradske tržnice počinje u aprilu

02.02.2018. 13:25 / Izvor: Akta.ba

Grad je za ove namjene već rezervisao sredstva, a tržnica će koštati više od 400.000 KM, odnosno oko 450.000 KM sa PDV-om.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će tender za izbor izvođača radova za izgradnju gradske tržnice biti raspisan ovog mjeseca, a da će radovi početi u aprilu, prensi Hercegovina press.

"Očekujemo da će posao biti gotov za četiri mjeseca, i da će Trebinje dobiti reprezentativan objekat u centru grada i tržnicu kakvu zaslužuje, a samim tim poboljšaće se i turistička ponuda grada", kazao je Petrović.

Grad je za ove namjene već rezervisao sredstva, a tržnica će koštati više od 400.000 KM, odnosno oko 450.000 KM sa PDV-om.

U prizemlju već postojećeg objekta, gdje se sada nalaze poslovni prostori koji su u većinskom vlasništvu grada, biće smještena tržnica suhomesnatih imliječnih proizvoda kao i riba, čime bi se zadovoljili neophodni sanitarni uslovi.

Iznad sadašnjih poslovnih prostora, između dvije kule, biće nadograđen sprat, u kome će se otvoriti gradska kafana – koja će biti urađena po svjetskim standardima, a da, pritom, zadovolji ukuse svih posjetilaca.

Do kula, koje su u privatnom vlasništvu, neće se dirati, s obzirom na to da su one pod zaštitom države.

I prodavci i kupci jednako zadovoljni. Kažu da će uslovi prodaje biti mnogo bolji i da će sve biti čistije i urednije. Prodavci zadovoljni i što više neće morati da se smrzavaju po zimi i kiši kako bi prodali svoje proizvode.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije