U Velikoj Kladuši uskoro počinju radovi na obnovi i uređenju Općinske vijećnice

01.10.2021. 09:46 / Izvor: Akta.ba
U Velikoj Kladuši uskoro počinju radovi na obnovi i uređenju Općinske vijećnice

Rok za realizaciju ovog projekta u potpunosti je kraj kalendarske 2021. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 132.393,00 KM.

Održan je sastanak predstavnika Općine Velika Kladuša sa Nerminom Alibegović i Mirelom Suton Williams, koordinatoricama Projekta "Razvijena efikasna i odgovorna uprava primjenom e-servisa i IT alata", u okviru UNDP-ova Programa integriranog lokalnog razvoja (ILDP), čija je partnerska općina i Općina Velika Kladuša.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima koje su do sada implementirane u cilju obnove i moderniziranja prostorija Vijećnice, a sve u svrhu poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou. Prezentirano je da je projekat u svojoj završnoj fazi, iako su tri aktivnosti još uvijek u procesu implementiranja.

Javne nabavke i tenderske procedure su sprovedene na vrijeme, ali zbog nedostatka izvođača radova, ugovori nisu potpisani u predviđenom roku. Elvedin Miljković, iz Službe za poduzetništvo, lokalni razvoj i implementaciju projekata naglasio je da bi ugovori trebali biti ubrzo potpisani, a nakon toga pristupit će se građevinskim radovima, nabavci namještaja i stavljanju u funkciju novih modula e-servisa za pružanje usluga.

Prostorije Općinske vijećnice, osim što će biti nanovo građevinski i estetski uređene, bit će opremljene informatičkom opremom, odnosno laptopima, koji će se koristiti u radu Vijećnika, online komunikaciji sa građanima, privrednicima i predstavnicima Organa uprave. Na ovaj način će se stvoriti mobilnost informacija i aktivnije uključivanje u rad svih aktera koristeći dostupne e-aplikacije.

Rok za realizaciju ovog projekta u potpunosti je kraj kalendarske 2021. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 132.393,00 KM.

Također, budžetom Općine Velika Kladuša za potrebe uređenja Općinske vijećnice predviđeno je 140.000 KM, stoga ukoliko se donatori Programa, iz bilo kojeg objektivnog razloga povuku iz ovog Projekta, radovi će biti financirani iz budžeta Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije