Investicije / PROJEKTI

U završnoj fazi obnova zgrade Općine Centar

13.08.2014. 15:14 / Izvor: eKapija.ba

Obnova zgrada Općine Centar koja je zapaljena tokom demonstracija građana 7. februara 2014. godine ulazi u završnu fazu.

Prema riječima Mirze Islambegovića, člana Stručnog tima za građenje, koordinaciju i izvođenje sanacionih radova na zgradi Općine Centar, trenutno se izvode završni građevinsko-zanatski i instalacioni radovi u objektu.

“Sve je uglavnom bazirano na opremanju kancelarija radi prebacivanja uposlenika nazad u prostor Općine. Nakon toga bi još preostali radovi vezani za hodnike, odnosno oblaganje podova i slično”, naglasio je Islambegović.

Obnova zgrade Općine Centar traje šest mjeseci, a kako je kazao Islambegović, u sedmom mjesecu radova, objekat bi trebao biti i završen.

“Imali smo određene probleme sa zahtjevima iz propisa protivpožarne zaštite i propisa za obezbjeđenje objekta u smislu uvođenja dodatnih hidranata. To je došlo kasno kao projekat i malo je usporilo radove, ali stigli smo i taj posao da završimo. Preostali su uglavnom molersko-farbarski i podno-polagački radovi, odnosno postavljanje PVC podova jer su parketi većinom završeni”, istakao je Islambegović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije