U Zenici se gradi šest dječijih i sportskih igrališta u planu još 13

24.01.2020. 13:02 / Izvor: Akta.ba
U Zenici se gradi šest dječijih i sportskih igrališta u planu još 13

S prvim toplijim danima bit će nastavljeni radovi na izgradnji šest dječijih igrališta na području grada Zenica.

S prvim toplijim danima bit će nastavljeni radovi na izgradnji šest dječijih igrališta na području grada Zenica. Na Mokušnicama su urađeni iskopi za dva igrlaišta za najmlađe, a po jedno se gradi u mjesnim zajednicama Jalija, Zmajevac, Nova Zenica i Koprivna. Vrijednost ugovora je 79.814.,47 KM.

Iz Službe za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenica koja na prijedlog gradonačelnika implementira projekte dječijih igrališta i sportskih poligona informišu, kako je za četvrtak zakazana primopredaja rekonstruisanog sportskog igrališta u MZ Podrbežje, za što je iz Budžeta Grada izdvojeno 3.656,25 KM.

"Prve godine realizacije ovog projekta, 2017. godine napravili smo tri dječija igrališta, u 2018. godini izgrađeno je pet dječijih igrališta i jedan sportski poligon, dok smo u 2019. godini  osigurali sredstva za izgradnju ovih šest igrališta čiji se završetak uskoro očekuje. Lani smo napravili i sportsko igralište u Klopću. Za ovu godinu imamo pripremljenih 13 elaborata, odnosno projekata za dječija i sportska igrališta koja vjerujem da ćemo graditi. Nabrojanom bih dodao i uređeno dječije igralište i sportski poligon na Smetovima što je implementirala Služba za privredu i upravljanje razvojem, kao i dva dječija igrališta podržana od strane naših partnera iz UNDP-a. Gradska uprava nastavit će i u narednom periodu stvarati bolje uslove za život djece i omladine koja zaslužiju više", izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije