U Živinicama počinje realizacija projekata vrijednih 600.000 KM

26.06.2015. 10:29 / Izvor: eKapija.ba
U Živinicama počinje realizacija projekata vrijednih 600.000 KM

Finansijska sredstva su obezbjeđena po principu "marka na marku" odnosno pola su sredstva od građana a pola iz Bužeta Općine Živinice.

Načelnik Općine Živinice Asim Aljić potpisao je jučer ugovore za relizaciju 35 novih projekata čija vrijednost iznosi preko 600.000 KM. Ugovori su potpisani sa izvođačima radova a projekti se odnose na izgradnju novih asfaltnih dionica puta, izgradnje ulične javne rasvjete te izgradnju vodovoda i kanalizacija u Mjesnim zajednicama na području Općine Živinice.

Finansijska sredstva su obezbjeđena po principu "marka na marku" odnosno pola su sredstva od građana, a pola iz Bužeta Općine Živinice.

"Ovo su projekti za koje su građani sakupili novac već 2013. godine. Jedan dio sredstava je nedostajao jer su povećane cijene od 2013. do danas, kada smo potpisali ugovore i ovom prilikom ću se zahvaliti Općinskom vijeću Živinice koje je pokrilo taj dio, tako da ćemo iz Budžeta Općine uzeti nekih 60.000 KM i riješiti tu situaciju", rekao je ovom prilikom načelnik Asim Aljić i dodao da u narednih mjesec dana očekuju  realizaciju projekata koji se odnose prije svega na asfaltiranje ulica, kanalizaciju i rasvjetu u Mjesnim zajednicama.

Izvođači radova su živiničke firme "HIH", "Holex", "Terakop", "SE-Sarajka", "Termovent" i "Kalelektrik", a radovi bi trebali biti završeni u narednih mjesec dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije