Ubrzo voda za vještačko osnježavanje staza: Na Bjelašnici se gradi vodovod

11.09.2017. 12:01 / Izvor: Akta.ba

Vrijednost radova u prvoj fazi ovog projekta je 2.800.000 KM, a sredstva je osiguralo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Bjelašnica je ove godine pravo gradilište. Gradi se na sve strane, a ono što posebno raduje je izgradnja Regionalnog vodovoda Hojta – Bjelašnica – Igman gdje su radovi u zamahu.

Pomočnik načelnika za prostorno uređenje, urbanizam, komunalne poslove, obnovu, razvoj i zaštitu čovjekove okoline Općine Trnovo, Osman Smječanin za Akta.ba portal je kazao kako je do 01.11.2017. godine planiran završetak prve faze ovog projekta.

"Završetak kompletnog projekta planirano je u novembu 2018. godine. Projektom se obezbjeđuje voda za piće za prostor Bjelašnice, Igmana, Gornje i Donje Grkarice, Čakli i Proskoka, te voda za zasnježivanje staza na Babinom Dolu", kazao je Smječanin.

Vrijednost radova u prvoj fazi ovog projekta je 2.800.000 KM, a sredstva je osiguralo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Izvođači radova su Ame d.o.o. Breza i Orman d.o.o.

Inače, Regionalnog vodovoda Hojta – Bjelašnica – Igman je jedan od najsloženijih vodovodnih sistema. Ovaj projekat je od velike važnosti jer obezbijeđuje vodu za vještačko osnježavanje staza.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije