Ugovor o izradi elaborata vodosnabdijevanja južnog dijela Dervente

26.08.2020. 14:00 / Izvor: SRNA
Ugovor o izradi elaborata vodosnabdijevanja južnog dijela Dervente

Ugovor je potpisao načelnik Opštine Milorad Simić i predstavnik firme "Konus inženjering" iz Prnjavora Slobodan Knežević.

U Derventi je potpisan ugovor o izradi elaborata vodosnabdijevanja južnog dijela opštine, koji obuhvata sedam sela.

Ugovor je potpisao načelnik Opštine Milorad Simić i predstavnik firme "Conus inženjering" iz Prnjavora Slobodan Knežević.

Simić je istakao da je riječ o izradi elaborata - idejnog rješenja koji će biti osnova za izradu glavnog projekta.

"Ovo se odnosi na priču vodosnabdijevanja južnog dijela opštine Derventa u selima Gornji i Donji Cerani, Gornja i Donja Osinja, Pojezna, Crnča, Mala Sočanica i dio Velike Sočanice. Interes je jako dobar, po meni nedovoljan. Ljudi sumnjaju jer 40 kilometara od crpilišta treba obezbijediti pitku vodu. U ranijem vremenu smo radili vodu i za druge dijelove opštine, sve je moguće", rekao je Simić novinarima.

On je naveo da su aktivisti iz sela evidentirali 725 mještana koji žele da učestvuju i dobiju vodu, te da vjeruje da će broj mještana dostići i 1.000.

"Ovo nema veze sa izborima i politikom, ovo je posao, nasušna priča. I ovo je jedan od najznačajnih projekata za naredne četiri godine", naglasio je Simić.

Načelnik Dervente je ukazao da je u sjevernom, istočnom i zapadnom dijelu lokalne zajednice problem vodosnabdijevanja riješen bušenjem bunara ili spajanjem na gradski vodovod.

"Pokazalo se da je moguće i da je praktično rješavati vodosnabdijevanje na ovaj način. Derventa na svoja tri crpilišta ima dovoljno pitke vode", rekao je Simić.

Predstavnik firme "Conus inženjering" iz Prnjavora Slobodan Knežević kaže da je riječ o velikom području na kojem je stanovništvu neophodna voda, te da će se kroz idejno rješenje doći do tehničkih elemenata potrebnih za dalju realizaciju projekta.

"Oko pet mjeseci je potrebno da se uradi idejno rješenje, uključujući terenske i ostale radove", rekao je Knežević.

Vladimir Nović iz Gornjih Cerana bavi se poljoprivredom i ističe da je za njega, kao i većinu mještana, voda potrebna, te poziva ostale stanovnike da se uključe u projekat.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije