Ugovoreni novi radovi za završetak sistema prikupljanja otpadnih voda u Tešnju

14.06.2021. 08:49 / Izvor: Akta.ba
Ugovoreni novi radovi za završetak sistema prikupljanja otpadnih voda u Tešnju

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić potpisao je prošle sedmice sa izvođačima 3,6 miliona KM vrijedne ugovore.

Općinski načelnik Suad Huskić potpisao je ugovore za nastavak projekta Izgradnje sistema prikupljanja, odvodnje i prečišćavnja otpadnih voda ukupne vrijednosti 3,6 miliona KM.

Ove godine planirani su radovi na izgradnji sekundarne i tercijarne kanalizacione mreže i kućnih priključaka u Jelah Polju i mjesnim zajednicama Novi Miljanovci i Miljanovci – Lončari. Ugovoren je i nastavak izgradnje kolektora B1, te spajanje ranijih ispusta što predstavlja završni dio izgradnje primarnih kolektora na području općine Tešanj i njihovo puštanje u rad.

Od 2015. godine do danas u projektovanje i gradnju 26 km primarne kanalizacione mreže uloženo je 11 miliona maraka. Ugovoreni radovi će povezati ranije izgrađene dijelove sistema i staviti ih u funkciju.

"Sretan sam što nastavljamo gradnju najvećeg i najskupljeg projekta općine Tešanj. Završetkom danas ugovorene faze, ranije izgrađeni sistem od cca 26 km će biti u funkciji. Važno je istaknuti da za ugovor od 3,6 miliona KM imamo podršku Evropske unije kroz IPA fondove u vrijednosti od cca 1 milion KM", rekao je općinski načelnik Suad Huskić.

"U ovako teškom vremenu drago mi je da radimo ovaj izuzetno vrijedan posao. Nadam se da ćemo uključiti i lokalne podizvođače jer nam je cilj da naši ljudi rade", istakao je u svom obraćanju direktor firme Inžinjering1 Ahmet Hujdur.

Izvođači radova su Inžinjering1 d.o.o. Jelah (LOT1), Konzorcij Dobojputevi dd Doboj Jug, Putovi doo Grude i Balegem doo Gradačac (LOT2) i Konzorcij ŠPIC BETON doo Zenica i TANS PUTEVI doo Doboj Jug (LOT3).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije