UNDP i Općina Posušje partneri u projektu vrijednom 100 hiljada KM

24.11.2021. 13:28 / Izvor: Fena
Općina Posušje

UNDP i Općina Posušje partneri u projektu vrijednom 100 hiljada KM koji se provodi kroz četiri projekta.

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini Stephen Kinloch Pichat i načelnik općine Posušje Ante Begić održali su radni sastanak na kojemu se razgovaralo o mogućnostima buduće suradnje te o dosadašnjim zajedničkim aktivnostima koje su uspješno realizirane ili je njihova provedba u toku.

Na sastanku, koji je održan u utorak na Blidinju, sudjelovali su i ministar prostornog uređenja i okoliša Zapadnohercegovačke županije Miroslav Ramljak i voditeljica ureda UNDP-a u Mostaru Božena Kaltak, zajedno s predstavnicima HPD-a Pločno i PP Blidinje, priopćeno je iz Općine Posušje.

Na sastanku je istaknuta druga faza projekta "Via Dinarica", koju Općina Posušje provodi u partnerstvu s UNDP-om. Projekt "Via Dinarica" provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

UNDP i Općina Posušje su partneri u projektu vrijednom 100 hiljada KM.

Suradnja na projektu je započela 2019. godine, a završava krajem ove godine i provodi se kroz četiri projekta. 

Do sada je realiziran dio radova koji obuhvaća uređenje konferencijske dvorane, mini kuhinje i dijela soba na jednom katu u planinarskom domu Masna luka, čime se dodatno obogatio turistički sadržaj na tom području.

U Rakitnu, u mjestu Dabilu, uređen je plato izletišta u edukativno-turističke svrhe, posađeno je bilje te su uređene tri staze za rekreaciju.

Udruga pčelara Iva je ovim projektom dobila 20 SMS vaga koje će pčelarima pomoći u praćenju pčelinjih društava.

HGSS stanica Posušje je također uspješno aplicirala na ovaj projekt te dobila sredstva za uređenje kampa u Masnoj luci, koji će biti uređen do kraja godine i pružat će sadržaj za edukacije, rekreativce te sve ostale zainteresirane skupine posjetitelja, a u sklopu projekta dodijeljena je i oprema za održavanje staza Via Dinarice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije