Unigradnja privodi kraju radove na izgradnji vrtića Razigrani dani

10.12.2019. 15:01 / Izvor: Akta.ba
Unigradnja privodi kraju radove na izgradnji vrtića Razigrani dani

U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara će biti smješteno obdanište Razigrani dani i Centar za zdravo starenje.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima, te v.d. direktorice Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Amelom Buljubašić obišao je gradilište u ulici Patriotske lige do broja 46 gdje je u toku izgradnja objekta obdaništa „Razigrani dani“.

U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara će biti smješteno obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje.

Emir Muftić, šef gradilišta firme „Unigradnja“, upoznao je prisutne sa situacijom na izgradnji ovog objekta.

"Radovi se privode kraju i sigurno će biti završeni do kraja marta. Trenutno se izvode molersko-farbarski radovi, te radovi na polaganju podnih površina, nakon čega preostaje vanjsko uređenje objekta, te uređenje parkovske površine i dječijeg igrališta", pojasnio je Muftić.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova i naglasio da će Općina Centar poduzeti sve neophodne radnje kako bi objekat bio završen u što kraćem roku.

"Zadovoljni smo dinamikom izgradnje objekta i kako imamo zaokruženu finansijsku konstrukciju, prema našim planovima objekat "Razigrani dani", gdje će osim obdaništa biti smješten i Centar za zdravo starenje, planiramo staviti u funkciju početkom naredne godine. Općina Centar je do sada izdvojila 2,2 miliona KM za izgradnju objekta obdaništa, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izdvojilo je 800.000 maraka", kazao je Ajnadžić.

Buljubašić je kazala da će izgradnjom ovog objekta biti prošireni kapaciteti za predškolski odgoj.

"Ovo će biti 34. vrtić koji djeluje u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim Općini Centar koja je uložila iznimno velika finansijska sredstva u izgradnju objekta. Naša obaveza je da nakon što budu okončani radovi na izgradnji opremimo objekat kako bi bio stavljen u funkciju. Kapacitet novoizgrađenog vrtića će biti oko stotinu mališana", dodala je Buljubašić.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije