Unitrade ne odustaje od obnove hotela "Bigeste"

27.03.2014. 09:30 / Izvor: Dnevni list
Unitrade ne odustaje od obnove hotela 'Bigeste'

Vijest o privatizaciji, ali ponajviše o obnovi ljubuškog hotela “Bigeste”, koji počinje biti ruglo središta grada, dočekana je s velikom euforijom brojnih Ljubušaka.

Vijest o privatizaciji, ali ponajviše o obnovi ljubuškog hotela "Bigeste", koji počinje biti ruglo središta grada, dočekana je s velikom euforijom brojnih Ljubušaka. Bili su mišljenja tada, a i danas, da Ljubuškom kojeg okružuju brojne turističke atrakcije i mjesta, treba hotel, koji će prije svega pružiti mogućnost smještaja u ovom gradu, ali i priliku za zaposlenje.

Ne odustajemo

Kako je javnosti već i poznato, ugovor o privatizaciji ovog hotela s ljubuškom tvrtkom Unitrade d.o.o. potpisan je 16. listopada 2009. posredstvom županijske Agencije za privatizaciju, a od tada do danas na ovom objektu nisu učinjeni nikakvi građevinski radovi. Čekala su se ljepša vremena, koja su dolazila i prolazila, ali hotel, na žalost, nije počeo ni poprimati novi izgled, koji je, prema prvim nacrtima, trebao biti velebno zdanje, s podzemnim garažama i svim ostalim sadržajima koje hotel s četiri zvjezdice treba imati.

Iz tvrtke Unitrade d.o.o., točnije od Marija Vladimira, direktora hotela "Bigeste", jučer smo dobili informaciju da se ne razmišlja o odustajanju od  renoviranja i adaptacije hotela te da je informacija koja kruži po Ljubuškom neistinita.

"Nije točno da smo odustali od obnove. I dalje idemo u smjeru ispunjenja ugovora koji imamo s Agencijom za privatizaciju. Uskoro bi trebali krenuti građevinski radovi pa stoga i ovim putem molim građane na još malo strpljenja. Do sada smo na ovaj projekt potrošili milijun i pol maraka na rješavanje statusa bivših radnika i nema smisla da odustanemo od svega", kazao je Vladimir.

Uloženo milijun i pol KM

Jedino što je učinjeno, odnosno ispunjeno su, kako je i sam rekao, obveze u smislu kupovne cijene poduzeća te ulaganja u izmirenje obveza poduzeća u visini većoj od 1.300.000,00 maraka, a vrijednost radova koje će Unitrade uložiti u dogradnju i adaptaciju hotela procjenjivala se na više od osam milijuna maraka. Zbog godina čekanja i ne micanja s mjesta, Ljubušaci sve manje vjeruju u pozitivan ishod ove priče, odnosno sumnjaju da će hotel tako skoro biti obnovljen. Naime, nakon temeljnog ugovora od tri godine, tvrtki Unitrade d.o.o. je posredstvom županijske Agencije za privatizaciju ugovor produžen, a kako smo doznali, uskoro ističe i taj produženi ugovor, zbog čega se sve više šire priče da tvrtka Unitrade d.o.o. zbog nedostatka novčanih sredstava odustaje od obnove hotela. Od ravnatelja Agencije za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije Ivana Prskala jučer smo doznali kako on za tu informaciju nije čuo, odnosno ništa mu još službeno nije dostavljeno.

"Nisam dobio ništa na pismeno vezano za tu informaciju, a dok se to ne dogodi, ne mogu vam ništa više reći o svemu ovome", kratko je komentirao Prskalo. Nadalje, kako doznajemo, ako tvrtka Unitrade do okončanja ugovora ne krene s građevinskim radovima, isti se vjerojatno neće više produživati te će hotel biti vraćen na upravljanje Agenciji za privatizaciju, ali će na kraju zadnju riječ imati upravni odbor agencije, koji će svoju odluku proslijediti županijskoj Vladi na usvajanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije