Investicije / PROJEKTI

Unutar budućeg kompleksa aerodroma Bihać pravit će se i travnata staza

08.05.2020. 07:40 / Izvor: Akta.ba

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić potpisao je jučer sa predstavnicima JP Aerodrom Bihać i Aero kluba Bihać Memorandum o razumijevanju i saradnji iz oblasti generalne avijacije vezan za iznalaženje rješenja za osiguranje neophodne infrastrukture za održavanje i razvoj avijacije na prostoru budućeg međunarodnog aerodroma Bihać.

Potpisnice memoranduma saglasne su da se u sklopu međunarodnog aerodroma Bihać, od strane nosioca projekata JP Aerodrom Bihać planira, odnosno izgradi travnata poletno-sletna staza za potrebe generalne avijacije, te da se izvrši premještanje postojećih infrastrukturnih objekata, čiji je vlasnik Aero klub Bihać, na prikladnu lokaciju unutar budućeg kompleksa međunarodnog aerodroma Bihać.

Kako su istakli potpisnici, sam memorandum dobra je osnova za iniciranje potpisivanja sporazuma o saradnji između JP Aerodrom Bihać i Aero kluba Bihać kojim bi se trasirala daljnja uloga, položaj i status Aero kluba Bihać koji ima višedecenijski kontinuitet letačkih aktivnosti i namjeru daljnjeg razvoja generalne avcijacije u gradu Bihaću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije