Investicije / PROJEKTI

Urađen idejni projekat za izgradnju pretovarne stanice

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je neophodno poduzeti u narednom periodu, a zbog rokova koje JP "Eko-Sep" ima prema donatorima sredstava

14.02.2020. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Razgovor o izgradnji Pretovarne stanice na lokalitetu Gradske deponije Stanovi  bio je povod danas održanog sastanka Općinskog načelnik, Jusufa Čavkunovića, sa predstavnicima preduzeća „Eko-Sep".

Kako je navedeno na sastanku, Pretovarna stanica u Kladnju će imati funkciju prijema i privremenog skladištenja prikupljenog otpada, pripremu i pretovar u veće vozilo, odakle će se vršiti odvoz do regionalne deponije. 

Predstavnici preduzeća „Eko-Sep" informisali su načelnika da je već urađen  Idejni projekat za izgradnju Stanice na lokalitetu Stanovi, te su se zahvalili načelniku na podršci i doprinosu koji je dao u realizaciji projekta izgradnje Regionalne deponije, koja je veoma bitna ne samo za tri općine Živinice, Banovići i Kladanj, koje su njeni osnivači, nego za cijelu Tuzlanski kanton.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je neophodno poduzeti u narednom periodu, a zbog rokova koje JP „Eko-Sep" ima prema donatorima sredstava, ali i što brže realizacije samog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije