Općina Stari Grad: Javni uvid u Izmjene i dopune Regulacionog plana Bistrik-Lijeva obala Miljacke

02.05.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Općina Stari Grad: Javni uvid u Izmjene i dopune Regulacionog plana Bistrik-Lijeva obala Miljacke

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo, pokrenula je inicijativu za izmjenu i dopunu Regulacionog plana "Bistrik-Lijeva obala Miljacke".

S ciljem stvaranja planskog preduvjeta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u ulici Balibegovica, Općina Stari Grad vrši Izmjene i dopune Regulacionog plana "Lijeva obala Miljacke – Bistrik".

Izmjene i dopune Plana se rade kako bi se prostor urbanizirao na kvalitetan način uvažavajući vlasničke odnose, te da se prema prostornim mogućnostima predloži optimalna organizacija prostora za izgradnju stambeno-poslovnog objekta.

Služba za urbanizam Općine Stari Grad Sarajevo, pokrenula je inicijativu za izmjenu i dopunu Regulacionog plana "Bistrik-Lijeva obala Miljacke" ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 10/05, 11/17 i 13/17) a Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Lijeva obala Miljacke - Bistrik“ (parcele k.č. 437, 438/1 i 438/2 K.O. Sarajevo XIII), donijelo je Općinsko vijeće Općine Stari Grad na sjednici održanoj 21.05.2020.godine, a objavljeno je u "Službenim novinama Kantona Sarajevo" broj 21/20.

Izmjene i dopune Regulacionog plana " Bistrik-Lijeva obala Miljacke " uradio je Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo.

Javni uvid izmjena i dopuna Regulacionog plana " Bistrik-Lijeva obala Miljacke " javnosti će biti omogućen u periodu od 15 dana, počevši od 28.04.2021. godine.

"S obzirom na epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, Služba za urbanizam obavještava javnost da se javni uvid može izvršiti na općinskoj web stranici gdje mogu pogledati izmjene i dopune Regulacionog plana "Lijeva obala Miljacke – Bistrik", kao i ostalu prateću dokumentaciju. Sve prijedloge i sugestije na navedenu izmjenu i dopunu plana zainteresirane strane mogu dostaviti putem e-mail adrese Službe za urbanizam:  urbanizam@starigrad.ba ili na protokol Općine Stari Grad, sa naznakom: Primjedbe i sugestije na izmjenu i dopunu Regulacionog plana "Bistrik-Lijeva obala Miljacke ", navodi se u saopćenju. 

 

PREUZMI DOKUMENTE:
Odluka o provođenju
Odluka o usvajanju
Tekstualno obrazloženje
Urbanističko rješenje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije