Na lokaciji Medakovo-Ozimice deminirane sumnjive površine: Omogućen nastavak radova na Koridoru Vc

Investicije / URBANIZAM

Na lokaciji Medakovo-Ozimice deminirane sumnjive površine: Omogućen nastavak radova na Koridoru Vc

Na lokaciji "Koridor Vc Medakovo-Ozimice", 19 km zapadno od Maglaja, završen je deminerski zadatak ukupne površine 98.267 m2.

19.07.2021. 11:33 / Izvor: Akta.ba

Na lokaciji "Koridor Vc Medakovo-Ozimice", 19 km zapadno od Maglaja, završen je deminerski zadatak ukupne površine 98.267 m2. Na ovom zadatku bili su angažovani deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite iz Žepča, Busovače, Travnika i POEK tim.

Predmetna površina pokrivena je crnogoričnom šumom i ispresijecana kotlinama sa više potoka i izvorišta vode. Tokom deminiranja pronađeno je 55 komada NUS-a dio mine PROM-1. Uklanjanje i uništavanje pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava obavili su timovi za UES Federalne uprave civilne zaštite.  

"Tehničkim izviđanjem predmetne lokacije omogućen je siguran pristup za pripremu terena i nastavak radova na Koridoru Vc, što je za mještane okolnih naselja nemjerljiv doprinos sa ekonomske strane", saopćili su iz Federalne uprave civilne zaštite.                                        

Federalna uprava civilne zaštite, po završenom zadatku, upoznala je predstavnike Općine Maglaj, sa granicama očišćene površine, kao i predstavnika JP Autoceste Federacije BiH na čiji je zahtjev izvršeno deminiranje predmetnog zadatka, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije