Sutra događaj "Zelena hemija - izazovi i mogućnosti"

07.12.2021. 15:15 / Izvor: Akta.ba
undp

UNDP organizuje događaj Zelena hemija - izazovi i mogućnosti.

UNDP u okviru projekta "Okolinski prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja opasnim otpadom u Bosni i Hercegovini", kojeg finansira Švedska, organizovaće događaj Zelena hemija - izazovi i mogućnosti, koji će se održati sutra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu, Kemala Kapetanovića 17, Sarajevo.

Izjave za medije su predviđene u 10:00 sati, a događaj počinje u 10:30 sati.

Medijma će se obratiti, Eva Gibson Smedberg, direktorica Odjela za razvojnu saradnju, Ambasada Švedske u BiH, Stephen Kinloch Pichat, zamjenik rezidentne predstavnice, UNDP u BiH i Ahmet Egrlić, predsjednik, Vanjskotrgovinska komora BiH.

Događaj će okupiti predstavnike proizvodnih kompanija iz BiH i regije, visokoškolske ustanove, stručnjake za zelenu herniju, državna tijela i druge institucije. Diskutovaće se o primjeni principa zelene hernije u industriji plastike i predstaviti pozitivni primjeri prakse u regiji.

Ovom prilikom biće predstavljen koncept zelene hernije koji omogućava povoljniju proizvodnju plastike i korištenje hemikalija na ekološki način kako bi se spriječila upotreba i oslobađanje novih POPs materija koji štete okolišu i 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave