Vraćanje površine u prvobitno stanje: Radovi u ulici Branilaca Sarajeva izvođeni bez odobrenja

14.02.2022. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Branilaca Sarajeva

Dežurni inspektor je dobio prijavu da su u toku radovi u Ulici Branilaca Sarajeva telefonskim putem 5. februara ove godine.

Dežurni inspektor je dobio prijavu da su u toku radovi u Ulici Branilaca Sarajeva telefonskim putem 5. februara ove godine. Ustanovljeno je da investitor ne posjeduje odgovarajuće dozvole, te je inspektor obustavio radove, saopćeno je iz Općine Centar.

"Dežurni inspektor je danas donio rješenje prema kojem je investitoru naloženo da površinu vrati u prvobitno stanje za šta je ostavljen rok od osam dana. Ukoliko ne postupi prema rješenju, Općina Centar može završiti navedene radove o trošku investitora.

Ovim putem još jednom upozoravamo sve potencijalne investitore da prije početka izvođenja bilo kakvih radova pribave neophodne saglasnosti nadležnih općinskih službi.

U protivnom svi koji otpočnu radove bez odgovarajućih dozvola biće sankcionisani u skladu sa važećim zakonskim aktima", navodi se u saopćenju.

Ovaj slučaj je ujedno i primjer odgovornog odnosa građana i dobre saradnje sa lokalnom zajednicom poručili su iz ove Općine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije