Investicije / PROJEKTI

Uređenje infrastrukture u poslovnim zonama u Tešnju

01.08.2014. 15:37 / Izvor: eKapija.ba

U petak su u Kabinetu Načelnika potpisani ugovori za tri projekta za uređenje infrastrukture u poslovnim zonama na prostoru općine Tešanj. Ugovore su potpisali Općinski načelnik i predstavnik Konzorcija Rial-šped d.o.o. i AB trans d.o.o. Tešanj, firme Trans-kop d.o.o. - Almir Brka i Ramiz Klepić. Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Šef Poslovnice Elektrodistribucije Tešanj, Fadil Begović Radi se o projektima:

Izgradnja infrastrukturnih objekata u poslovnoj zoni Glinište u Tešnju - II faza (sa svom potrebnom infrastrukturom). Vrijednost ugovora je 170.000 KM, a izvođač je Konzorcij Rial-šped d.o.o. i AB-trans d.o.o.

Izmještanje dalekovoda, zemljani radovi za dalekovod KB 10(20)kV - At Mejdan-Poslovna zona Ciglana. Vrijednost ugovora je 16,500 KM, a izvođač je firma Tras-kop d.o.o.

Izgradnja trotoara, parkinga i bankina u Poslovnoj zoni Ciglana, Jelah. Vrijednost ugovora je 15.800 KM, a izvođač je AB-trans d.o.o.

Potpisivanjem ovih ugovora otvaraju se nove mogućnosti za investicije, čime će biti omogućeno i otvaranje novih radnih mjesta, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije