Uređuju se industrijska zona i riječna korita na području općine Vogošća

10.05.2018. 13:34 / Izvor: Fena
Uređuju se industrijska zona i riječna korita na području općine Vogošća

Na području Vogošće pripremaju i projekt izgradnje velike raskrsnice sa kružnim tokom.

Ministar privrede Kantona Sarajevo (KS) Muharem Šabić potpisao je danas sa načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem Sporazume o sufinansiranju projekata za infrastrukturno uređenje industrijske zone i regulacije riječnih korita na području općine Vogošća, jedan u vrijednosti od 350.000 KM i drugi u vrijednosti od 450.000 KM. 

Šabić je pojasnio da se sporazum od 350.000 KM odnosi na uređenje obala rijeke Ljubina sa sanacijom klizišta i regulacijom Jošaničkog potoka, dok je drugi sporazum potpisan za infrastrukturno uređenje Nove industrijske zone u Vogošći, sa izgradnjom saobraćajnica i mosta preko rijeke Vogošće.

Smajić je zahvalio Vladi KS koja putem resornog ministarstva privrede kontinuirano pomaže Općini Vogošća na rješavanju problema u domenu regulacije riječnih korita i industrijskih zona.

"Kada je u pitanju uređenje riječnih korita, u skladu sa našom Strategijom razvoja nastojali smo da ono što je najprioritetnije isprojektujemo i pripremimo za realizaciju", kazao je. 

Napomenuo je da na području Vogošće pripremaju i projekt izgradnje velike raskrsnice sa kružnim tokom, za koji je Općina Vogošća provela sve potrebne procedure u domenu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i izrade projektne dokumentacije, saopćeno je iz Kabineta načelnika Općine Vogošća.                            

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije