Investicije / PROJEKTI

Uskoro će biti završeno moderno igralište u Parku šume Mojmilo kod Eko-kuće

07.05.2020. 08:30 / Izvor: Akta.ba

Na podrućju Općine Novi Grad uskoro će biti završeno novo sportsko igralište u okviru Park šuma Mojmilo kod Eko-kuće.

Posao je vrijedan 299.000 KM na tederu je dobila sarajevska kompanija Mibral.

Načelnik Općine Novi Grad, Semir Efendić kazo je kako je najveći uspjeh kod ovog igrališta u tome što je izgrađeno tamo gdje "nije bilo mjesta" za njegovu izgradnju. Međutim vješti projektanati smjestili su veoma lijepo igralište u strmi teren zemljišta u općinskom vlasništvu koje je do prošle godine bilo neiskorištena i neuređena šikara.

 

"Ipak, djeca će dati najbolju ocjenu kada se prvo sportsko igralište na teritoriji MZ Švrakino Selo II počne koristiti", kazao je Efendić.

Igralište će služiti za mali fudbal, košarku i odbojku sa tribinama kapaciteta 150 mjesta sa dva ulaza, iz ulice Ramiza Turkušića sa sjeverne strane, dok je sa južne strane povezano sa platoom eko - kuće. Njegovom izgradnjom je osigurano još jedno mjesto za sport i rekreaciju, kako stanovnicima ovog dijela Novog Grada, tako i posjetiocima Parka šuma Mojmilo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije