Investicije / PROJEKTI

Uskoro dozvole za izgradnju dvije elektrane na Prači

13.03.2014. 11:55 / Izvor: SRNA

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske u toku narednih 15 dana dodijeliće preduzeću "Hidroinvest" iz Rogatice dozvole za izgradnju dvije male elektrane na rijeci Prači, u vrijednosti oko 55 miliona KM.

Predstavnik Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske Nebojša Šušić rekao je da će dozvole za izgradnju elektrana "Ustiprača" i "Dub" biti dodijeljene za oko 15 dana, nakon što budu provedene određene procedure.

Tokom javne rasprave o nacrtu dozvola za izgradnju malih elektrana, koja je održana u Rogatici, Šušić je rekao da je vrijednost elektrane "Ustiprača" 35 miliona KM, a "Duba" 20 miliona KM.

On je naveo da će derivaciona elektrana "Ustiprača" imati 6,9 megavata instalisane snage, te da bi godišnje trebalo da proizvodi 35,35 miliona kilovat-časova struje.

Šušić je napomenuo da će elektrana "Dub" imati 9,4 megavata instalisane snage sa planiranom godišnjom proizvodnjom od 44,16 miliona kilovat-časova struje.

Vlada Republike Srpske dodijelila je 2006. godine preduzeću "Hidroinvest" iz Rogatice koncesiju za izgradnju malih elektrana "Ustiprača" i "Dub" na rijeci Prači.

Elektrana "Ustiprača" zahvata dijelove opština Rogatica i Novo Goražde, dok je "Dub" na području opštine Rogatica.

Firma "Hidroinvest" finansiraće izgradnju ovih elektrana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije