Uskoro granični prelaz kod "Bratoljuba"

22.08.2019. 10:00 / Izvor: SRNA
Uskoro granični prelaz kod 'Bratoljuba'

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa Ljubovijom u Srbiji.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović pozdravio je odluku Predsjedništva BiH kojom je zadužen Savjet ministara u tehničkom mandatu da za mjesec dana obezbijedi nedostajuća tri miliona KM za zaokruženje konstrukcije finansiranja izgradnje graničnog prelaza i terminala kod novoizgrađenog mosta "Bratoljub" na Drini između Bratunca i Ljubovije.

"Očekujemo da će ta odluka biti realizovana i da će brzo biti izabran izvođač i početi radovi. Koliko sam upoznat, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je privela kraju proceduru izbora izvođača i bilo je potrebno zaokružiti konstrukciju finansiranja tog projekta", rekao je Mlađenović za Srnu.

On je istakao da je bilo krajnje vrijeme da se to pitanje riješi i da se krene u izgradnju graničnog prelaza koji će imati izuzetan značaj za razvoj, ne samo Bratunca, nego cijele regije, ali i za privredu iz unutrašnjosti BiH i Srbije, jer se skraćuje put i smanjuju troškovi prevoza robe, čime će privrednici ostvariti određene uštede.

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa Ljubovijom u Srbiji. Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije