Uskoro nastavak razgovora o izgradnji autoputa Beograd-Banjaluka

18.10.2019. 12:54 / Izvor: SRNA
Uskoro nastavak razgovora o izgradnji autoputa Beograd-Banjaluka

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je Srni da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Javnim preduzećem.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je Srni da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Javnim preduzećem "Putevi Republike Srpske" u vezi sa izgradnjom autoputa Beograd-Banjaluka, a koji su još ranije vođeni radi definisanja kontakt tački.

On je napomenuo da je u toku izrada prostornog plana distrikta u koji će biti uvrštena trasa autoputa Beograd-Banjaluka.

"Mi ćemo sa lokalnog nivoa ponuditi jedan do dva prijedloga trase autoputa koja će ići kroz Brčko, vodeći računa, prije svega, o ekonomskim i demografskim kriterijumima", istakao je Milić.

Milić je rekao da će se razmotriti mogućnost da se trasa spoji sa obilaznicom u Brčkom, ali da su zato male šanse jer su konfiguracija terena, kao i tehnička rješenja na obilaznici takva da bi to zahtijevalo izdvajanje značajnih novčanih sredstava za prilagođavanje te saobraćajnice projektu autoputa.

"Međutim, ako bi ekonomska računica pokazala da je to, ipak, isplativije, odnosno da je moguće proširiti tu saobraćajnicu i dovesti je na nivo autoputa, onda ne treba bježati ni od takvog rješenja", rekao je Milić.

On je napomenuo da je kao gradonačelnik, na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zajedno sa predstavnicima entiteskih vlada i Savjeta ministara učestvovao u dogovorima o definisanju trase autoputa Beograd-Banjaluka.

"Ta trasa će dodatno ojačati poziciju grada kao važnog saobraćajnog čvorišta i stvoriti važne infrastrukturne pretpostavke za dalji privredi i razvoj Brčkog", rekao je Milić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije