Uskoro nova LED rasvjeta i signalizacija u tunelu na Ciglanama

31.08.2020. 12:18 / Izvor: Akta.ba
Uskoro nova LED rasvjeta i signalizacija u tunelu na Ciglanama

Predmet potpisanog sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza potpisnika u vezi sa finansiranjem i realizacijom projekta sanacije tunela Ciglane.

Na lokalitetu tunela na Ciglanama danas je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao sporazum o finansiranju i realizaciji projekta sanacije tunela sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom.

Predmet potpisanog sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza potpisnika u vezi sa finansiranjem i realizacijom projekta sanacije tunela Ciglane.

Projekat sanacije tunela, kako je navedeno u potpisanom sporazumu, podrazumijeva postavljenje nove LED rasvjete, te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Općina Centar će za realizaciju projekta iz svog budžeta izdvojiti 100.000 maraka, dok će ostatak sredstava izdvojiti Grad Sarajevo koji je ujedno i nosilac projekta.

Postupak odabira najpovoljnijeg izvođača radova, kao nosilac projekta, će provesti Grad Sarajevo.

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je realizacija ovog projekta nastavak dobre saradnje između Općine Centar i Grada Sarajeva.

"U proteklom periodu veliki broj kvalitetnih i dobrih projekata realizirali smo u saradnji sa Općinom Centar, a vjerujem da će u vremenu koje je pred nama takva dobra saradnja biti i nastavljena. Danas smo potpisali sporazum o sufinansiranju sanacije tunela na Ciglanama koji ima izuzetan značaj za urbani dio grada. Tunel je u ovom trenutku poprilično zapušten, a realizacija ovog projekta ima za cilj promijeniti to stanje. Planiramo sanaciju obje cijevi tunela, a to ćemo raditi fazno. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar koja je sa 100.000 maraka potpomogla realizaciju projekta", istakao je Skaka.

Prilikom potpisivanja sporazuma, Ajnadžić je kazao da Općina Centar podržava i pomaže sve projekte koji imaju za cilj poboljšanje infrastrukture.

"Naša zajednička namjera je da obje cijevi tunela budu stavljene u funkciju, jedna, za saobraćaj motornih vozila, kako je to bilo i do sada, a druga za kretanje pješaka kako bi se osigurala njihova potpuna bezbjednost. Radujem se da ovaj projekat uskoro može krenuti sa realizacijom, za šta smo iz budžeta izdvojili značajna finansijska sredstva. U toku narednih nekoliko dana prvobitno ćemo započeti sa uklanjanjem otpada koji se nalazi na ovom prostoru", kazao je Ajnadžić.

U ime Općine Centar potpisivanju sporazuma prisustvovali su i savjetnik načelnika Mustafa Resić, pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović i pomoćnica načelnika za finasije, privredu i LER Elma Tuzlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije