Uskoro plan parcelacije za autoput i gasovod u RS- u

04.09.2019. 08:50 / Izvor: Akta.ba
Uskoro plan parcelacije za autoput i gasovod u RS- u

Kao nosilac pripreme Plana parcelacije, ministar Golić je podsjetila da ova dva strateška projekta predstavljaju linijsku infrastrukturu od velikog značaja za Republiku Srpsku.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić sastala se jučer u svom kabinetu sa predstavnicima JP Autoputevi Republike Srpske, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove te predstavnicima Instituta za građevinarstvo – IG Banja Luka, koji je nosilac izrade Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača, s ciljem da se dinamika izrade ovog planskog akta ubrza i u što kraćem roku nađe u Narodnoj skupštini Republike Srpske na usvajanju. 

Kao nosilac pripreme Plana parcelacije, ministar Golić je podsjetila da ova dva strateška projekta predstavljaju linijsku infrastrukturu od velikog značaja za Republiku Srpsku i zahtijevala maksimalan angažman i posvećenost svih učesnika u izradi tog plana.

Ministar Golić je, u skladu sa svojim ovlašćenjima, zahtijevala da Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, u što kraćem roku, dostavi preostalu potrebnu dokumentaciju  IG Banja Luka, koji je dužan  da Nacrt plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača, završi u narednih deset dana,  nakon čega se ovaj planski akt stavlja na javni uvid, po čijem okončanju slijedi izrada konačne verzije Plana parcelacije, koju usvaja Narodna skupština Republike Srpske.

„Dionica Vukosavlje-Brčko i Brčko-Bijeljina-Rača  na budućem autoi-putu Beograd – Sarajevo u ovom trenutku ima prioritet, jer je Republika Srbija već započela konkretne aktivnosti na izgradnji dionice Sremska Rača-Kuzmin. Takođe, Izmjenama i dopunama Prostornog plana Srpske do 2025. godine izgradnji magistralnog gasovoda od Bijeljine do Novog Grada  dat je status nacionalnog projekta od strateškog interesa, i  zato tražimo maksimalnu posvećenost u svim fazama realizacije ovih strateških ciljeva Srpske“,  naglasila je ministar Srebrenka Golić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije