Uskoro počinje popločavanje platoa podzemne garaže kod Vijećnice

Investicije / PROJEKTI

Uskoro počinje popločavanje platoa podzemne garaže kod Vijećnice

19.10.2019. 08:29 / Izvor: Akta.ba

Podzemna konstrukcija garaže u ulici Avdage Šahinagića, koju gradi Općina Stari Grad, najvećim dijelom je završena i trenutno se rade elektro i mašinske instalacije, te instalacije vode i kanalizacije.

Sagrađena je i konstrukcija ulaza i izlaza iz garaže gdje se trenutno radi uklanjanje oplate i podupirača ploče. Prema informacijama s terena, izvode se i pripreme za izradu nagibnog betona koji će poslužiti kao podloga za popločavanje trga i postavljanje kišnih kanalica, dok su procjene da bi postavljanje kamena na platou moglo početi iduće sedmice. Također, iduće sedmice počet će i montaža lifta.

Inače, ovaj plato bit će višefunkcionalni i očekivano je da postane jedna od najatraktivnijih lokacija u gradu za sva dešavanja. Plato će biti popločan, imat će montažno-demontažnu binu, dječije igralište sa gumenom podlogom, a u ovom momentu na lokaciji se izvode radovi na dijelovima gdje će se zasaditi drveće i ukrasne biljke.

Intenzivirani su i radovi na postavljanju ivičnjaka za saobraćajnicu koja će biti oko platoa. Nakon postavljanja ivičnjaka radit će se nasipanje podloge za izradu asfaltnog sloja.

Gradilište u ulici Avdage Šahinagića obišao je jutros i općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić koji se zanimao za dinamiku izvođenja radova i puštanje saobraćajnice u funkciju. Izvođač radova je upoznao načelnika sa onim što se trenutno radi i dijelom saobraćajnice na kojem su već postavljeni ivičnjaci. Bilo je riječi i o proširenju trotoara uz Miljacku, te rasporedu sadržaja koji će se nalaziti na samom platou.

Podzemnu garažu u ulici Avdage Šahinagića gradi Općina Stari Grad Sarajevo, a vrijednost ove investicije je više od šest miliona konvertibilnih maraka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije