Uskoro sanacija zida na potezu Grebnice - Bazik vrijednosti više od milion KM

25.08.2020. 12:13 / Izvor: Akta.ba
Uskoro sanacija zida na potezu Grebnice - Bazik vrijednosti više od milion KM

Sljedeće godine počet će sanacija parapetnog zida na potezu Grebnice - Bazik.

Sljedeće godine počet će sanacija parapetnog zida na potezu Grebnice - Bazik, a prema prvim procjenama za realizaciju tog projekta bit će potrebno više od jedan i pol milijun maraka, zaključeno je na sastanka predsjednika Vlade Posavske županije Đure Topića s predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save.

Agencija je tijekom 2020. sklopila ugovor s firmom "Higraco" d.o.o. Sarajevo za izradu Glavnog projekta sanacije parapetnog zida na potezu Grebnice – Bazik na području srednje Posavine, koji je u finalnoj fazi izrade.

Na sastanku u Orašju pojašnjeni su svi aspekti projekta sanacije parapetnog zida koji je, navodi se u priopćenju, najkritičnija točka obrane od visokog vodostaja na potezu srednje Posavine, jer je zid značajno oštećen.

Važnost tog zida, koji je građen prije 50 godina, pokazale su poplave iz 2014. godine.

"Želimo da ovo bude najsigurnija točka obrane od visokih voda, stoga se zalažemo za rješenje koje će značiti nadvišenje postojećeg nasipa u dužini od 1,4 km za 50 cm, te adekvatnu širinu u ovisnosti od ostalih tehnoloških rješenja", izjavio je predsjednik županijske vlade.

Direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sejad Delić također je dao podršku projektnom zadatku koji će omogućiti da parapetni zid na potezu Grebnice – Bazik bude sigurna točke obrane od visokih voda.

"Sljedeće godine počinjemo užurbano sa svim radovima", poručio je Delić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije