Uskoro staklena šetnica na Fortici iznad Mostara

19.08.2020. 13:49 / Izvor: BHRT
Uskoro staklena šetnica na Fortici iznad Mostara

Zanimljivo je da je ovo jedna od rijetkih turističkih destinacija koja ne bilježi pad prihoda uslijed pandemije.

Ljetna turistička sezona bliži se kraju, a sve je manji broj ugostitelja i turističkih radnika koji su zadovoljni ostvarenim. Ipak, ima i onih koje pandemija nije previše pogodila.

Brdsko-biciklističko udruženje iz Mostara napravilo je atrakciju na Fortici iznad Mostara.

Na 510 metara nadmorske visine i 10-ak minuta vožnje automobilom od centra Mostara, doći ćete na Forticu. A na Fortici se nalazi i najduži zip-lajn u Bosni i Hercegovini, dužine 570 metara. U planu je da se u dogledno vrijeme izgradi i još duži. Oko kilometar, tako najavljuju.

A ako baš i niste pretjeran ljubitelj adrenalinskih sportova, onda u ovim prirodnim ljepotama možete uživati i na drugačiji, nešto staloženiji način.

Sav višak prihoda udruge preusmjeravaju na razvoj infrastrukture. Tako svakih nekoliko mjeseci na Fortici možete pronaći novu zanimaciju. Od početka godine uvrstili su i smještajne kapacitete.

Dosadašnji, 50-metarski zip-line za djecu uskoro će biti premješten i produžen na 100 metara.

Napravljeno je i poletište za paraglajding. A uskoro će na ovoj lokaciji zasjati još jedan, unikatan projekt u našoj zemlji – vidikovac, odnosno staklena šetnica.

Zanimljivo je da je ovo jedna od rijetkih turističkih destinacija koja ne bilježi pad prihoda uslijed pandemije. Domaćih gostiju bilo je gotovo jednako kao i prošle godine dok je stranih, očekivano, nešto manje.

Ukoliko niste ljubitelj adrenalinskih sportova ili vam se jednostavno ne da šetati u prirodi, na vrhu Fortice možete uživati u prirodnim, domaćim kulinarskim specijalitetima ili jednostavno za vrelih hercegovačkih dana rashladiti se na nižim temperaturama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije