Uskoro trajno rješenje vodosnabdijevanja za građane naselja Bosnići u Visokom

Investicije / URBANIZAM

Uskoro trajno rješenje vodosnabdijevanja za građane naselja Bosnići u Visokom

23.01.2020. 10:15 / Izvor: Akta.ba

U prethodnom periodu završena je prva faza radova na proširenju gradske vodovodne mreže koja je obuhvatala naselja Kula Banjer, Gračanicu i Čekrekčije u Visokom

U tom periodu urađeno je 900 priključaka.

U okviru druge faze radova, izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže u naseljima Topuzovo polje i Arnautovići, gdje je tom prilikom izvršena rekonstrukcija 200 kućnih priključaka. Osim navedenih naselja izvršena je rekonstrukcija svih kućnih priključaka u ulicama Rešada Kadića, Muhameda Hadžijahića, Carica, Ševulje, Križ i Muzaferija. Tako da je na teritoriji grada Visokog do sada rekonstruisano 600 kućnih priključaka.

Planirani radovi u narednom periodu biti će usmjereni na proširenje vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići-naselje Bosnići, čiji je cilj trajno rješenje vodosnabdijevanja za građane naselja Bosnići, koji će dodatno biti realizovani u sklopu Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema.

Rukovodstvo JKP "Visoko" i predstavnici MZ Arnautovići usaglasili su se da će 20 domaćinstava u pomenutom naselju dobiti vodosnabdijevanje, za šta se stekla tehnička mogućnost izgradnjom rezervoara u naselju Kula Banjer.

Ovaj projekat je u vrijednosti 20.000 KM i bit će finansiran iz vlastitih sredstava JKP "Visoko" d.o.o. Visoko. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, početak radova planiran je za 01.03.2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije