Investicije / PROJEKTI

Uskoro u funkciji "Plavi put" za bržu intervenciju Službe hitne pomoći

09.06.2020. 09:38 / Izvor: Akta.ba

Narednih dana u funkciju će biti pušten tzv. "Plavi put” koji će skratiti put kola hitne pomoći od zgrade Službe hitne pomoći do Bulevara Kulina bana. Izgradnja puta za kojeg se ideja i potreba rodile prije dvadeset i više godina, privedena je kraju proteklog vikenda postavljanjem asfalta debljine osam cm u ukupnoj dužinji 98 metara i širini četiri metra. Obzirom da je posao obuhvatao izmjena podzemnih instalacija, kao i da su na putu ugređana četiri elektro – pneumatska stubića za čiju su funkciju zaduženi uposlenici Službe hitne pomoći Doma zdravlja Zenica, radilo se o složenom projektu.

Sredstva u visini 116.973,14 KM osigurali su Grad Zenica i  JU Dom zdravlja Zenica, a izvođač radova bilo je zeničko preduzeće "Špic beton" d.o.o..

“Realizovali smo dugogodišnju potrebu građana Zenice za skraćenje puta kola hitne pomoći s Bulevara Kulina bana prema zgradi Službe hitne pomoći. Plavi put će ubrzati usluge ekipama Službe hitne pomoći, odnosno uštedjeti dragocijene minute našim sugrađanima i svima kojima bude potrebna medicinska pomoć. Projekat je izuzetno kvalitetno realizovan i predstavlja krunu onoga što smo radili prethodne godine na uređenju platoa i pristupnih puteva Domu zdravlja Zenica. Ovaj dio žila je kucavica Zenice i osim smanjenja gužvi, ponavljam glavni cilj nam je bio spasiti živote ljudi", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije