Investicije / PROJEKTI

Uskoro uređenje Poslovne zone Vatreni mlin i proširenje PZ Pilana

18.01.2019. 14:45 / Izvor: Akta.ba

U toku je izrada projektne dokumentacije za Poslovnu zonu Vatreni mlin - infrastrukturu, saobraćajnice, kanalizaciju, struju i sve ono što je neophodno da ima uređena poslovna zona prije no što bude ponuđena potencijalnim investitorima, rekao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, a prenosi općinski web-site.

"Očekujem da bi dokumentacija do februara mogla biti pripremljena, sredstva su spremna. Tako da ćemo onda ići sa raspisivanjem javnog poziva za izvođača radova na infrastrukturi. Najvjerovatnije da će nam partner biti UNDP i MEG projekt", naglasio je Halitović.

Kako je ranije najavljeno, u ovoj zoni, baš kao i u Poslovnoj zoni Pilana, svi ulagači će u prve tri godine u 100 postotonom iznosu biti oslobođeni komunalnih dažbina, slijedeće tri godine će biti oslobođeni 50%. Potom će tri godine plaćati minimalnu komunalnu naknadu u zavisnosti od proizvodne djelatnosti i broja radno angažiranih građana.

Poslovna zona Vatreni mlin ima oko 9 hektara. Inače, radi se i na proširenju PZ Pilana, nakon što je Općina kupila zemljište Krupatransa. Halitović je rekao da je jedna njemačka firma iz oblasti metalne industrije zainteresovana za ulaganje.

"Iskreno se nadam da bi sa proljećem već mogli imati i prve objekte u izgradnji u području Krupatransa", rekao je Halitović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije